Sötpotatisen har rötter!

Projekt sötpotatis har stått och stampat, så jag kombinerade det med projekt odlingsakvarium. Voilà: Rötter!

Vita rötter på sötpotatisen
Vita rötter på sötpotatisen. Även ”ludd” runt spetsen i botten.

Jag hade hunnit bli lite fundersam, delvis på grund av att jag läst att vanling o-ekologisk sötpotatis behandlas för att inte börja grodda. Som man ser på fotot hade det också blivit som ett lager av gelé eller blött ludd runt biten som är i vattnet, så jag undrade också om det blivit någon sorts bakterie- eller svampangrepp.

Min andra teori var att det var för kallt i fönstret där dom stod, så jag jag flyttade in dom bredvid ”vattenelementet” i odlingsakvariet. Nu väntar jag bara på att det ska komma några gröna knoppar, också, så ska jag vara nöjd!

Chilin har fått flytta ner till det kallare hörnet av akvariet för att den ska växa lite lugnare. Första groddarna syntes för en vecka sen, sen har det rusat iväg.

Chili, småplantor innan gallring.
Chili, småplantor innan gallring.

OBS att jag sådde 5 i varje brikett för att jag hade hört att chilifrön inte lagras bra. Resultat inför gallring: 100% på frö odlat 2014, ca 50% på frö odlat 2013. Då vet man det!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *