Förodling fortsätter

För ganska exakt 2 veckor sen petade jag ner tomatfrön i 20 briketter. Eftersom jag har tänkt att vi ska ha två växthus igång i år hade jag räknat ut att det fanns gott om plats till 20 höga tomater. Nu till uppföljningen: Finns det också gott om plats till 20 omplanterade förodlingar…?

Omplantering djupt av ganska gängliga småtomater
Omplantering djupt av ganska gängliga småtomater

Odlingsakvariet gav än en gång en fantastisk fart på groendet, dom små tomatfröna exploderade. Sen blev det fort för varmt, och jag hann inte riktigt med. Därför har jag omplanterat dom redan nu, så att dom ska få chansen att skicka ut sidorötter och bli stabilare. Dom fyller upp hela ljustältet för förodling + en fönsterbräda, så jag hoppas på en varm vår!

Chilin växer frodigt men inte lika explosivt. Därför får den stå lite längre fast det är dags att plantera om den också. Nu när tomaterna inte fyller upp odlingsakvariet längre blir det yta fri…

Förodling av chili
Förodling av chili. Snart blir det större om fötterna!

Och! Äntligen! En av dom nya sötpotatisarna verkar ge bladskott! Jag trodde det skulle gå åt skogen igen, eftersom båda av dom nya knölarna började mögla i varsin ände efter ett par dagar i sin vattenskål. Men efter att raskt skurit bort halva knölarna och satt dom i vattenfyllda burkar istället så verkar nu till slut en av dom ta sig. Peppar peppar.

Förodling av sötpotatis
Bladskott på sötpotatis: Som jag har väntat!

I mitt förodlingsschema är det nu dags att ge sig på kål och tidig potatis, men dom ska jag ta i kallväxthus. Dels för att det går, dels för att jag verkligen inte vet var jag annars skulle ha dom…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *