Vintersådd: Avsiktlig och oavsiktlig

Spenaten som kom i jorden 9/2 med #spenatupproret kommer upp nu! Den har då stått i ett trasigt kallväxthus som först den senaste veckan börjat lappats ihop, så mycket hjälp har den inte fått. 1-0 vintersådd!

Vintersådd spenat. Välkommen upp!
Vintersådd spenat. Välkommen upp!

Ännu mer imponerad blev jag när jag lyfte på en hög med skräp i det andra trasiga växthuset. Jag var på jakt efter ett gäng små krukor för en tidig sådd av broccoli, och förra hösten provsådde jag lite kålrabbi som aldrig han bli stora nog att planteras ut. Förvånad blev jag att se hur ett par små plantor som knappt fått sina första blad har överlevt vintern!

Vinterodling av kålrabbi, oavsiktlig!
Vinterodling av kålrabbi, oavsiktlig!

Dom ser väl inte överlyckliga ut, men nu har jag ställt dom i det lappade växthuset tillsammans med broccolisådden. Blir det så blir det. Jag uppskattar kämpande växter!

Ett helt annat gäng bortglömda krukor jag hittade i ett annat skräpigt trädgårdshörn var några tête-à-tête som kastats ut förra… våren? Hösten? Jag minns inte ens! På god väg att komma tillbaka var dom, i vilket fall.

Tête-à-tête: Återkomsten!
Tête-à-tête: Återkomsten!

Nu är dom omplanterade i en vårkruka. Jag tror jag gillar ”misstag i en hög med skräp”-odling, en avslappnad trädgårdsstil som passar odlaren med mycket annat att göra. Behöver eventuellt ett catchigare namn om det ska bli en egen trend. 😉

2 thoughts on “Vintersådd: Avsiktlig och oavsiktlig

    1. Än så länge växer dom på sig, det ska bli intressant att se hur lång tid det tar till skörd! 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *