Vaktelkläck på ingång

Äntligen dags för årets första vaktelkläck! 34 små ägg hade jag samlat ihop på Valborg, och 3 till fick jag ett par timmar efter start och smög in. 37 st totalt, alltså!

En oönskad spänning i det hela blev dippen ner till minusgrader ett par nätter mitt i samlandet. Vaktlarna värper ju tyvärr helst sent på kvällen. Jag har smugit med ficklampa runt burarna för att få fatt i äggen så snabbt som möjligt, och förhoppningsvis har inte många av dom råkat frysa. Det återstår bara att se…

Föräldrarna är noga vägda och mätta denna gång. Genomsnittsvikten på hönorna är 288 gram, och genomsnittsvikten på äggen 12 gram. Jag hoppas få upp minimivikten på nästa generations avelshönor från 240 till 250 gram.

Beräknat kläckdatum blir runt 15-17:e maj. Spännande!

Vaktelkläck
Förhoppningar på dessa, alltså!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *