Blogg

Fotoblogg

on Instagram: https://www.instagram.com/p/Bgq4mx8ne5H/ Nu är det vår!! ? Jag har redan dom flesta frön jag behöver, men några nyheter blir det: Provar en ny gurka eftersom min favorit ”Xin tai” var slut. Provar också Armenisk gurka, som egentligen är en

Fotoblogg

on Instagram: https://www.instagram.com/p/BgoLbllnONP/ Min enda ”vinterodling” i år har varit groddar. Hönsen älskar groddat korn, mer än något annat jag ger dom på vintern. Det omvandlar också näringen i kornet, korn har annars bl.a. sockerarter som är lite svårsmälta för

Blek höna matvägrar

on Instagram: http://ift.tt/2xOY19P Det är inte lätt att få en matvägrande höna att äta! Hönan i fråga hade långsamt bleknat medan jag var bortrest, och när jag kom hem var hon väldigt avtacklad. Blekheten + ensamt sjuk har fått mig

Vaktelkläck på ingång

Äntligen dags för årets första vaktelkläck! 34 små ägg hade jag samlat ihop på Valborg, och 3 till fick jag ett par timmar efter start och smög in. 37 st totalt, alltså!

Hembyggd hydroponisk odling

När en rejäl köldknäpp slår till gör det inte så mycket att man däckats av influensa under nästan hela april. Men man kan starta en hydroponisk odling utan att vänta in våren — som tur är, för våra förodlingar har nästan hunnit bli för stora.

Vaktelslakt

Idag blev det dags för min första vaktelslakt. Jag ska samla in ägg för årets första kläck, och i samband med det var det dags för ett viktbaserat urval.

Hackad höna i sjukstuga

Det börjar som det kan gå bland höns. En amorös men klantig tupp, en par nyfikna kompisar… och plötsligt har någon fått bakhuvudet uppätet. Vad göra med hackad höna?

Vintersådd: Avsiktlig och oavsiktlig

Spenaten som kom i jorden 9/2 med #spenatupproret kommer upp nu! Den har då stått i ett trasigt kallväxthus som först den senaste veckan börjat lappats ihop, så mycket hjälp har den inte fått.

Förodling fortsätter

För ganska exakt 2 veckor sen petade jag ner tomatfrön i 20 briketter. Nu till uppföljningen: Finns det också plats till 20 omplanterade förodlingar…?